Jeluak susu formula mcm kahak

Kalau baby bru lepas minum susu formula,dh sedawa kan tiba2 jeluak warna putih susu dan tekstur likat macam kahak,kiranya formula tu x sesuai utk baby ke? Baby breast feed tapi lately ni sye tengok susu saya mcm mengering..ada tapi masa picit je ada,masa baby hisap minum tak kenyang baby sbb dia nangis2 masa menghisap susu badan... Jadi sye bg susu formula lactogen...2x sye bagi,2x tu la jeluak ke muntah mcm kahak tu... Tapi lepas minum formula baby boleh berak... So jeluak/muntah tu dikira x serasi ke?? #pleasehelp #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

Baby jeluak tu normal, kalau baby muntah lepas minum susu mungkin overfeeding. Kalau susu tak serasi dengan baby, boleh tengok dari najis baby.

1y ago

Najis mustard normal 👍