Tempoh Masa Bersalin

Salam mummy semua. Sy dh 38weeks.. Baby kerap mengeras.. Bahagian perut bwh pusat pn dh mula sakit. Nk berjalan pn dh terasa berat dan sengal di bahagian pinggang.. Siapa ada pengalaman mcm ni. Sy nk tau, tempoh berapa lama di ambil utk bersalin. Tq

2 Balas

Tak berani nak cakap lagi berapa lama nak bersalin. Asalkan keluar tanda air ketuban pecah atau contraction yg intense, itulah dia masanya dah dekat labour.

Dah 38weeks. Orang kate, dah ranum dah tu. Hehe. Sy dulu bila dah start sakit kat bawah pusat, xlama pastu bersalin. Sy bersalin at 38weeks.