baby cot/toto/playpen

Salam mummies, sy tgh pregnant first baby. Nk tny, mummies pakai baby cot ke, atau baby tidur skali atas katil? Takut nk bg tido atas katil sbb i jenis byk pusing2 time tido takut penyet baby nnt ? kalau pakai cot, beli kat man n jenis mcmna? Sbb ada yg kayu, ada yg plastic mcm playpen tu. Ada jg nmpk yg mcm toto atau baby nest. Xtaw nk beli mana satu ? tlg bg advice pls

3 Balas

klu sya anak first pon belih baby cot jenis playpen. smbung tepi katil. sampai skrg 3thn stgh dh c abg tidur bilik sndiri senang. Dan 1lagi biasakan dari baby sbp 1taklah mengepeng je keje. kit pon Ada me time. Dan baby Tak rasa tgn sgt easy Kita ibu nak bergerak. second ni Pon dh belih katil baby juga. bkn Tak nak anak tidur sekatil. tapi ikut pengalaman kakak ipar sya. di tercepit anak umur sebulan meninggal. yelah penat Kan berjaga mlm bgun2 nak bagi susu so dia bawa sekali tidur. ajal maut di tgn Allah. tapi utk beringat Dan berwaspada. klu jenis cepat sedar ok. klu jenis tidur Tak ingat dunia baik asingkn anak.

Sy gune babycot.. Sy prefer babycot dgn playpen sama je sbnyer.. Depends dkt awak la.. Tp jgn beli bed nest tu sbb boleh pakai kejap je..

Saya guna playpen. Okay je setakat ni baby pun nak je tidur dalam tu.