UPT NEG BUT PREGNANT. ANYONE?

Salam & morning gojes mommies! Nak tanya .. all this while, period saya mmg regular (28-30 Hari) .. hari tu, 4 weeks (from LMP), saya try buat UPT, but negative. Now, dah delay (33 days from LMP), maksudnya - dh delay 3 hr (kiraan 30 hr). Ada tak yg experience mcm ni? UPT neg but end up pregnant?? Jom share! Thank you mommies ❤️

4 Balas

Saya dulu pernah macam sis juga. lewat period sebulan lebih. masa period sepatutnya tu sya demam, lepas tu trus ada rsa mual, muntah, selera makan pun kuat, tapi bila cek upt -ve pulak. sampai 3 kali sya cek upt selang 2 minggu sekali masih sama, last² sya period. bulan kedepan sya hantar ank pergi apoitment klinik, sya tnya sekali dngn nurse knpa boleh mcm tu,nurse kata mybe sbb hormon sbb sya demam. jadi msa tu nurse cadangkan sya ambil pep smear, sya kata belum period lg. dia kata, klau belum period juga bulan kedepan cek upt, sy iyakan je. pdahal dlm hati kkdg mngharap, tapi bila kita mengharap, rezeki tu blum ada lg. smpai la bulan kedepan sya rsa mcm simptom mngandung, cuba je beli upt test, tak sangka naik 2 line.. sekarang kalau ikut kiraan apps, dh 8week2day.. tpi belum buka buku pink lg😅 tapi mngandung ank kdua kali ni mmg teruk alahan dri ank pertama..

2y ago

Sama awk, sya hampir 10minggu mual+pening, asal makan muntah, lepas tu selera makan bertambah. mengidam pulak tu.memang simptom pregnant. last² hampa bila period.😅 tpi sekarang syukur rezeki lekat tuhan bagi.. sabar ye awk. mudahan ada rezeki awk kali ni. klau rasa was² better cek klinik..

Sy ad pengalaman mcm sis. Period mmg regular. Tpi secara tiba tiba last period bulan 3 tahun ni. Selepasnye lgsg tak period. Simptom mcm preg, smpai takleyh turun dapur tapi upt smua ngative, scan ngative juga. Rahim je menebal. Doc sarankan ubat turun darah je. Tapi satu hari rasa nak prgi pakar. Baru tau ada cyst n pcos both ovaries. Ambik test juga sbb takut kanser ovari. Dapat ubat hormon, ubat pcos. Bulan 8 sy period. Bulan 9 tak period, cek upt Alhamdulillah dua line terang. Sy sarankan sis try dip n tell atau clearblue. Kalau sis masih was was sis boleh buat beta hcg. Beta hcg paling tepat klau nak tau kita preg atau tak. Semoga ada rezeki sis 🫶🏻🫶🏻

upt negative mksd nya xde kesan hormon hcg dlm bdn. and bermaksud x mengandung. even kandungan 3 to 4w pon boleh detect walaupun samar. xnak bagi u berharap, but cube guna upt brand lain yg more sensitive. dip n tell, clearblue, disclosure. kalau still negative jugak, mksd nya mmg xde kesan hormon hcg dlm bdn.

usually kalau betul pregnant, period lewat sehari pun UPT dah boleh detect. saya pernah lewat period & tak pregnant. rupanya hormone je huhu