perut kembung ...tlg laa jawab or bagi pandangan

Salam momy2 semua, nak tanya perut sy kembung,dan skirt semua rasa ketat ,dah lewat period 2bulan ,cek upt negative last cek mggu lepas , badan rasa lemah...sy ni jenis badan besar, sy rasa mcm pelik dgn badan sy...hurmm TTC for 4 years ,entah laa harap xde penyakit lain , harap ada rezeki kami suami isteri..hurmm ?

perut kembung ...tlg laa jawab or bagi pandangan
10 Balas

hi sis pergi cek kt klinik ya sbb kakak saya sebijik mcm sis, perut dah mcm org pregnant rupa nya ada cyst and sbb lambat operate cyst tu dah pecah sikit terus jadi kanser. punca nya sbb lambat pi cek. so better lah pergi cek ya jgn duk tangguh lagi

4y ago

Btul.. Sy baru brp hari lpas.. Bby kurg aktif xckop 10x gerakan.. G klinik swasta cek scan smua okk tp doc ttp risau.. So doc buat surat antar kt hospital kerajaan. Tros kne tahan wad masuk lb.. 1malam.. Cepat je doc n nurse smua buat kjer cek jantung gerakan apa smua.. Sbb sy blm ada pngalaman tahan wad baru firsttime jd rasa.. Sangat cepat laa..

Pegi klinik sis, xpe klinik kerajaan pun, doktor akn buat scan klau bnda tu dh nmpak xnormal, sy pernah ada cyst, mmg perut buncit mcm org pregnant, malu bila org ckp baby bump pdahal bkn..

4y ago

Sy ada cyst 4bulan lps brsalin, cuma masa tu 4x4 cm je, sy jaga pemakanan utk kecutkn, tahun lepas scan dh xde..

Tlg pegi hospital dgn segera..takut ada cyst mcm kawan saya..dah mcm org pregnant 6 bulan perut..bile check,ade cyst

4y ago

Insyaallah..doa pada allah..semoga ada rezeki zuriat untuk awak..amin

Cer pegi klinik sis. Sbb doc lebih tahu. Kadang2 upt ni susah nak detect kalau hcg rendah. Kot ade rezeki sis pregnant ke kan.

4y ago

Amiinn ♥️

Try check klinik dlu sis sbb takut cyst je ni.. Sebab perut akn buncit dan period x teratur..

Lebih baik sis pergi jumpa doc..sekarang ni macam macam penyakit..jangan lambat lambat ya sis

4y ago

Insha allah tak ada apa apa..minta yg baik baik ja sis

Pergi klinik sis check, scan semua.. Selain Dr atas sis ada tanda² lain ke?

4y ago

Sis dh p check ?

pergi klinik jumpa doktor.. doktor lebih tahu.. dia akan check semua..

G check doc sis takut ada another problems

4y ago

Its ok...nothing happen sis. The most important is u must go to doctor

Tlg pegi hosp asap