Tips diet

Salam mommy2 semua. Ada tak tips diet ketika hamil? saya baru 21weeks tapi berat dah naik 10.5kg?

23 Balas

Kena jaga jgkk berat..sebab nurse ckp kalau berat ibu naik byk sgt boleh kena sawan...sis kena jaga pemakanan okkk...semoga selamat semuanyaa...

Makan suku2 separuh sis..nak mkn manis amik lotion sikit2 je..pastu byk minum air putih banyak nak bagi balance..makan buah juga..berkesan sis..

Makanan seimbang.. amalkan pinggan suku suku separuh.. kalau berat bnyk tu rsnya kene check gula jgk takut dapat kencing manis semasa hamil..

sy hari tu 13 week naik 2 kg je da kena marah😂 adudu..katanya jgn mkn tgh mlm..n elakan minum manis..mkn buah2 jee

Makan buah dan sayuran shj sis. Kalau nak mkn nasi, ambil beras perang dan ambil kuantiti yg sedikit shj.

Berat naik mendadak nnt lg cepat kena minum air gula.. jg pemakanan je, jgn bg naik drastic lg..

5y ago

dah minum sis last week tp xada kencing manis . minum pun sbb trlampau berat

Sy berat statik. Sampai kna refer doc. Sy makan makanan manis baru naik. Tu pun 4kg saja

😂 mkn sikit je sis .. xpya tnggu lpar trus je mkn sikit.. pastikan mknan yg bkhasiat

Drink lots of water, try to cut down sugar and not overeat hahaha good luck!