kuning anak

salam.. mommy² nk tanya sikit bacaan kuning normal berapa ye? sbb anak sy bru ad kuning 160 tinggi x tahap tu?

9 Balas

Bacaan dibawah 100 sis .. Kalau up dr 100 tu tinggi .. Kena rajin2 susu kan baby tu sis kalau bole tiap 1jam bagi baby menyusu jgn biarkan dia terlena lama2 .. Kalau tghri jgn bagi baby pakaian panjang2 .bagi baby pakaian yg pendek dn baju lubang2 .. Pengalaman sy 😅 disamping tu sy minum susu kambing jga sis supaya kuning baby turun atau sy makan buah angur hijau.

Saya lagi smlm cek 179 harapan pagi nie turn tapi pasrah naik 222 sya x tahu nak buat ape ssu badan je kdg2 cmpur tapi x tahu npe naik ke IBU ke pan tang makn semua bnda

100 kebWah sis...anak sya 195 kuning...lpas sa bg mndi pokok dukung anak tu....3 hri mcm tu dah trun.....

Bacaan Bawah 100 baru boleh lepas dari kena ulang alik pegi klinik or hospital

Tinggi jugak tu

kurang pasti

Tinggi tu

tggi tu