Kuning baby

Berapa bacaan kuning baby ye yg x perlu dah pi cek hari2...

5 Balas

kalau ikut rule yg baru, bacaan bawah 5 baru doktor akan discharge baby dari kuning....anak yg sblm² ni bacaan bawah 10 dah x perlu lagi repeat tsb...

Dy tguk umur baby tu brp hari. ni bacaan normal utk umur dy. blh refer disini yer mommy2

Tak lebih 6 xsilapnya. Bby sy last bacaan 5.8 misi dh stop check

2y ago

Xpasti pula. Tp dktr ada tgk bby sblm stopkn bacaan kuning. Alhamdulillah 3 hari saja kuning dia. Plus 1 hari duduk bwh lampu.

Td dr kk ckp bacaan bwh 100 atau 80

bawah 100 barulah stop cek kuning