perut kerap mengeras

perut kalau kerap mengeras tu tanda bersalin ke? start maghrib semalam dia kerap mengerass tapi belum ada tanda lagi. malam tadi tak sangat. pagi ni dia start balik plus rasa sakit perut and nak berak. tapi boleh berak. lepas berak sakit perut hilang. cuma perut still kerap mengeras. saya dah 39 minggu. boleh pergi hospital ke?

5 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

kene pantau sis … kalau kerap sgt 5-10min n lama mmg tanda sy pon camtu kene pantau gerak anak klau berterusan kene g hospital.. sy pon baru balik dri hospital smlm dokter ckp jln xbuka lagi smpai harini sakit nye😂

4mo ago

Ye sis

Ikut naluri puan, kalau saya tnggu perut mngeras +sakit yg kerap /turun tanda bru nak serah diri😅😅. Sbb kalau mngeras biasa &pergerakan baby cm biasa nti pergi hosp kna pantau je

4mo ago

Kena seluk aja nanti

mngeras xsakit bkn tanda sis. mngeras sakit yg tahap rasa nk mngeliat bdn gigil2 tu baru contraction

macam saya lah sis..tapi ada org kata tu Braxton Hicks je..

4mo ago

yang sy dokter ckp regular contraction sbb jln xbuka lagi n uma dkt dia bgi balik dlu dh trun tanda btul2 baru dtg balik😂

Saya due hari ni pon xde tanda ii apa pon lagi😅