minum teh o ais limau

Salam mommy semua.. nak tanya, saya skrg pregnant 33minggu. Tp Kan.. habit sye hari2 minum air teh o ais limau. ??.. elok ke tak ekk? Setakat ni tak pnh mnm air gula. Sbb sye buat rutin cek up kat swasta. Masa cek up bulanan takda pulak doc suruh minum air gula. Bil tanya doc cakap semua okey je.. ??. Ada sesiapa pengalaman macam saya Tak? TQ semua ♥️?

1 Balas

Sy cek kk n swasta.. Kk mmg wajib minum air gula.. Tp kt swasta die request utk cek bila tgk berat bdn naik byk sgt.. 😆 Hb, bp sis suma ok ke? Pngambilan teh yg byk boleh ganggu penyerapan zat besi jg tu.. Yg pntng berpada2 sis..semoga sihat selalu sis..

5y ago

Hb, bp ok.. cuma haritu masa cek up 31week berat baby dah 1.9kg. doc ckp baby besar sikit.. sepatutnya berat yang biasa klu 31week dlm 1.7kg cmtu 😅 Risau sangkut kencing manis je ni huhuhu.. sbb mmg ske makan manis sejak mengandung ni😔