limau ais

Preggy boleh minum limau ais selalu ke? 5bulan dah.. sbb sy mkn asid folik yg klinik bg so kan xboleh minum susu, teh,milo.. sy stiap pg lepas mbk ubat tu minum limau ais time bekfes.. xpe ke? ?? mohon pandangan mummy semua

6 Balas

Masa saya mabuk Muntah2 pon saya amal kan minum air limau ais tapi Alhamdulilah tak ada apa yang berlaku pada kandungan saya....☺

5y ago

Tu la pikir baik2 n doa yang baik2...insyaallah semua ok nanti...☺

Sgt digalakkan. Makan asid folic or penambah drh with sunquick, lemon lg membantu penyerapan ubat tersebut kedlm bdn kita

Pada pendapat sy, limau takde masalah. Baik untuk kesihatan ibu dan baby, ais mungkin sis boleh kurangkan hehe.

5y ago

Hehehe tiap pg ais. Ok esk kna kurangkan ais 😊 tq sis

Limau tk pasti.. tp oren elok.. boleh tuka dgn oren jus.. oren sunkist seeloknya.. manis2 masam gitu..

5y ago

Mlm2 sy minum sunkis.. Tpi kdg2 je.. Risau pulak bila terlebih masam ni haha

limau ok kalau mkn..pakar pemakanan ckp aritu sbb hb sy low..lg galakkan mkn

5y ago

Hb sy pon low jgk.. Next month hrap2 naik laa huhu

Boleh. Lebih digalakann.