Bayi kurang gerak

Salam mommy semua, harini saya dah 38 weeks 5 hari. Saya perasan semalam dgn harini baby mcm kurang gerak. Slow je gerak. Tapi cukup 10. Kadang2 sampai tak perasan baby gerak ke tak sbb gerakannya halus je. Tambah kalau saya duduk rumah baring je ke tidur ke mmg baby pun senyap. Kalau keluar rumah baru terasa dia gerak. 😂 Perut kalini pun lagi besar daripada kakak dia sebelum ni. Scan pun besar lagi dr kakak dia. Normal ke ye kalau dia kurang gerak hujung2 ni? Sbb kalau gerak pun susah nak rasa dia kick, selalu rasa mcm dia menggeliat tukar posisi mcm tu je sikit2. Kalau time kakak dia dulu, sampai hujung2 aktif tendang sungguh. Tu saya confuse. 😅

1 Balas

Alhamdullilah saya dah selamat bersalin harini. 😂

4w ago

Hee dia kurang gerak sebab dah tak banyak ruang ja tu. Dia dah cukup besar. Tahniah sis