Susu Bengkak

Salam mommy, saya nak tny kalau susu bengkak mmg kita kena pam susu ke? Sehari berapa kerap ye? Kalau mcm sy suri rumah kena pam berapa kerap untuk pastikan susu sentiasa ada untuk bayi saya

2 Balas

Kena pump..kalau boleh jgn bagi bengkak..kalau nak kumpul stock ebm kena la pump 3jam sekali..kalau tak nak kumpul ebm..cukup la bagi susu ikut demand ank..susu akan ada kalau anak hisap..

4y ago

Cara2 untuk simpan susu ebm pun ada caranya..google la cara penyimpanan ebm..nak cerita kat cni panjang plak..takut tak faham je

Kena pam sis , kalau rasa bengkak je terus pam jangan dibiar . Nanti boleh demam . Sy haritu demam menggigil , badan panas sgt . Time tu nak uruskan anak pun tk larat