masalah susu bengkak

Hi mommy. Mcm mana nak atasi susu bengkak ye? Nak pam tapi mcm tak nak keluar.

2 Balas

Pam je sis... Klau tak mau kluar juga urut2 sikit breast. Tolak ke arah puting. tak nak kluar juga, ambik kapas celup ngan air suam, lap sikit kat puting. Takut tersumbat. Tak kliar juga? Minta lah bantuan nurse2 di klinik🍃

Tuam pakai towel suam dulu.. Lepas tu baru pump.. Reda kan sakit tu dulu, supaya senang nak pump.. Selalu periksa puting, lap dgn kain basah, supaya tak trsumbat..