Bengkak susu makin teruk

Hai moms nak tanya betul ke kalau bengkak susu tak boleh nak pam susu? Saya pam makin bengkak pulak

5 Balas

tuam air suam than marmet breast tu❤️👌.. Saya pernah kene bengkak susu sekali je.. misi KK tu kata kasi tuam then marmet if boleh kasi baby yg sedut susu tu... sebab sedutan baby lagi power and deeper dari breastpump... jadinya saya ikut nasihat misi KK tu.. tuam and kasi baby sedut... lepas tu kalau nak pump.. pump je❤️🌹😄

hi sis. bila bengkak susu jangan pam dulu. dia akan jd lg bengkak. kalau sakit, tuam sejuk dulu then tuam panas lepas tu boleh marmet. insyaAllah akan surut. sis boleh juga cuba mandi air suam/panas dan buat breast compression.

sye plak tggu bby lapar, bgi dier sedut.. mmg sakit tpi sedutan dier kuat.. yg benjol bwh breast sblh ketiak tu hilang dan lega.. slps tu nipple yg pedih letak nipple cream. alhamdulillah esknye dh surut..

pd pengalaman sy.. tekap dgn kubis sis.. 😬 baring tegak.. tekap dgn kubis yg dlm esbok tu.. agak dh kurg sikit denyut2 tu.. baru tuam air hangat dan marmet

Better urut atau marmet sebelum pam