berat baby

Salam mommy . Nak tanya kalau 29 weeks scan berat baby 1.9kg. Agak agak lahir nanti boleh sampai ke 4 kg ke ? Sy risau . Ada tk mommy yg scan 29 weeks berat baby 1.9 bila lahir berat baby mommy berapa ya ?

18 Balas

InshaaAllah boleh,, sy pregnt 32weeks baby berat 1.5kg. Tp alhmdulillah skrg pregnt 35week berat baby 2.3kg. Doktor sarankan kite kne byk mkn,, mkn byk kali tp dlm kuantiti sikit spya perut tak senak.. Lgpon ramai ckp scan tu tak betul boleh jd kurg boleh jd lebih,, jd doa baik2 n mkn je sis 😊

tak semestinya. macm saya 26 weeks berat baby1.9 kg mcm doc ckp. Tp bila lahir 2.9 kg jer.. Xyah risau tiap kali check up doctor akan pantau b bgth

Jgn byk fikir ya, kalau baby 3kg ke atas, nmpk sihat sgt tau😊😊😊so cute... Kurang mkn makanan minyak...

sy scan 29w berat baby baru 1.2++ .. 😃 skrng 31w xtahu lah dah brapa berat . repeat scan nextweek ☺️

Sy 28w baby 1kg..baby sy slalu lahir 2.5kg.. klu 29w dh 1.9kg..agak smgt gak la bila lahir..

sʏ 29ᴡᴇᴇᴋ ʙʀᴛ ʙᴅɴ ʙʙʏ 1.94ᴋɢ...ᴅᴏᴄ ᴄᴋᴘ ɴᴏʀᴍᴀʟ

saya scan 32 week bru 1.9 .. skrg tkthu la da brpa. bkn mkn tk byk, byk da mkn ni. 😂

Tanya doktor sis coz diaorg blh mengagak berat baby kalau lahir🙋🏻‍♀️

jgn pecaya sgt dgn scan..sblm bersalin sy scan 3.4 bby keluar 4.26..

4y ago

Amin.. Terima kasih sis 🤲

Bby sy 3.7kg🤗hehehe...xde ape la 2 sis..kdng scan bkn btul sgt dgn brat sbnar

3y ago

normal sis🥰🥰🥰