baby 1.9 kg

saya skrg 34 weeks masa scan haritu doc bagitahu berat baby 1.9kg tapi doc cakap ok je , tapi kite mak mak ni mesti risau kan 😭 share lah korang berapa weeks n berapa berat baby 🤗

31 Balas

Betul tu memng risau😭, sama macm saya tngh risau pasal position baby saya, 29week hari tu kepala dia dkt bawa, lpstu scan 32 week dkt KK, dr kk kata baby breech, kepala dkt atas, lpstu dia boleh kata relax je ada banya masa, ah skrng sy dh 35 minggu 22/08 ni ada appointment dkt KK, dari hari tu saya risau selalu nangis, susah hati sedih, sbb nak bersalin normal, ramai mummy kata jgn risau diaorng pun pernah kena mcm tu, kdng baby dkt dkt 38 minggu baru pusing apa semua😭, tapi saya sedih sbb tak semua sama nasib, mohon doa untk saya ye mummy semua, harp baby saya pusing, dan dpt bersalin normal aminn

8mo ago

Terima kasih Awk, semoga Allah permudahkan segala urusan awk, tq doakan aminnnn aminn yarobal alamin

samela sis , saya 34 week hrituh scan dr ckp berat baby 2.0kg . still normal sbb graf menunjukkan baby akan membesar. sis jgn sedih or takut teruskan mkn ikut time dan bykkan minum susu. skrg saya 35week berat baby naik 2.2kg dh sbb mkn teratur dan susu xpernah miss. selagi dr ckp ok means baby awak lgi tgh membesar ok.

Klu doctor kt ok tu kira ok la tu jgn risau wak. Berat2 takut jd lg susah nnt nk teran sbb bnyk masa lagi berat dia nak naik. Last minit selalunya berat dorg akan naik mendadak. Banyakkan minum susu jugak.

Saya 34w baby doctor kata around range 2.3kg. InsyaAllah normal baby awak kalau doctor kata normal. Jangan stress okay plus kadang kadang timbangan ni tak tepat pun ni anggaran sahaja.

saya 36weeks 1hari berat baby 2.1kg ... alhamdulillah selamat bersalin...due sepatutnya 2.9 tapi kena bersalin awal sbb bp tinggi...

kalau doktor kata ok.. bermknanya ianya xada mslah.. sy 34wk brt bby 2.3 .. dia xtentu kdg² nt dkt nk berslin naik mendadak.

Sy masa 32week baby 2kg , skrg 37w baby 2.7kg , Insyaallah semua baik2 shja ye sama2 kita doa untuk semua mommies 🫶🏻

Oke je tu awk..nanti besar2 kena serah diri bsalin awal pulak utk czer..😬

alhamdulillah anak saya baru haritu lahir 4/8 due 12/09 🥰 34week 3day scan 2.10kg keluar 2.40kg

8mo ago

alhamdulillah ok je cuma bby kena on antibiotik je 2hari

Don't overthinking sis. Just enjoy your pregnancy. Setiap orang tak sama tau.