berat baby

Just nak tanyaa baby tu besar ke kalau berat dah 2.39 kg ( 36 week) Agak Agak lahir nanti boleh capai 3 kg ke risau laa anak first

16 Balas

baby ringan sebelum lahir takpe (tapi jgn trlalu ringan!) . lepas lahir normally baby akan cepat naik berat badan sbb minum susu badan. baby saya masa keluar 2.88kg (38weeks), now baru 2 bulan dah 6.7kg. Anak first juga ☺️

Sya scan 35week 2.6 kg. Doktor estimate baby keluar 3.5kg. 😂 ni tk keluar lgi. Tk de sangkut GDM or bnde lain. Sbb genetik doktor kata. Plus sya suka mkn bnde manis masuk week 27.

Anak saya lahir cukup bulan 2.9 normal . Jangan stress sgt pasal berat baby 😌 tu salah satu faktor pertumbesaran anak terjejas lek je

2.39kg dh okey sis ... kalau besar sngt ibu tk boleh nk teran pun jd masalah ... tnye doctor berat badan normal untuk baby

tak tentu.. kdang scan besar bila kluar kecik je..scan ni anggaran saja.. besar2 pun nanti susah pulak nak meneran kluar..

bby sy masa scan 36 weeks bru 2.7 masa scan 37/38 weeks naik 3.2 masa lahir pulak 3.4 kg 😅 berat bdn x tentu ni..

Bby sy 36w 2.8kg Kluar 39w 3.43kg Minum ssu + nestum. Mkn mknn bkhasiat, inshaAllah blh naik lgi tu ada masa lgi.

normal tu.. sy 37 weeks brsalin dh 3.28 berat baby..nasib tk kena tahan lama2..ada kuning je..

sy scan 36w 2.8kg..esoknya bersalin 36w1d bby kluar berat 2.59kg ja😅

saya pulak scan 36w 2.6 kg.. keluar 3kg.. sy lahir baby usia 36w