Scan 5 minggu xnampak, dr kata kemungkinan ektopik

Salam mommy, maaf tanya ada yg mengalami pengalaman macam saya x, 5w pergi klinik sbb risau ada spotting sikit, xda rasa sakit perut apa pun, bila scan dr kata xnampak, kemungkinan ektopik. Rujuk hosp, siap buat pembedahan masuk camera, pusat kena tebuk dan 2 lagi lubang berdekatan, last² result katanya bukan ektopik juga, cuma katanya ada mcm cecair atau cyst, dia picit buang yg tu .. Sekarang saya xtahu dlm perut ni ada baby atau tidak ..Tapi dalam minggu ni hosp akan call, untuk saya jumpa pakar, dan dalam kad tu kata saya perlu buat upt, kalo +ve repeat scan ..

2 Balas

Waalaikumussalam. Saya terjadi mcm ni. Saya tktahu saya pregnant. Check da 6minggu tapi tak nampak apa apa doc syak etopic. Then kena warded seminggu. Lepastu scan balik Alhamdulillah nampak kantung saje tapi terlalu kecik. Then doc suruh repeat scan another 2week. Kiraan tu baru 6week sebenarnya. Kadang kadang period kita date salah. Tp kenapa sampai dah kena tebuk semua tu 🥹 semoga yg baik baik utk awak 💋🫶🏻

jika mmpu try g klnik swasta pakar wanita mintk chck n scan...mintk 2nd opinion dr doc berbeza..mg dpmudahkan segalanya aamiin