suami merokok

Salam mommies..boleh share tak cara2 utk buatkan suami berhenti merokok ?? Kalau sya tegur dgn dia marah pula..tak lama lgi ada baby sdh ni..skrng 38week4days

27 Balas

Suami sya pn perokok tegar,sblm kwen sya sudah suruh berhenti tapi smpi ada ak 1 blm lgi dia bhti,tapi dia x pernah janji yg dia akan bhti rokok,tapi suami x pnh merokok dpn sya or family dia akan merokok jauh dri rumah,lepas ak umur 3bulan dia tiba2 x suka tercium asap rokok event bukan asap rokok pn dia x suka,tapi masa dia bhti rokok dia pening selalu pening bila jumpa doc,doc serankn x buli bhti terus mw slow2 but suami x rokok juga dia mkn ubat bhti merokok smpi 6bulan syukur smpi skg dia lgsung x sentuh rokok sudah skg masuk 2tahun dia x isap rokok,so mamy2 yg mahu suami bhti rokok buli ja tpi mw bawa suami jumpa doc dlu utk minta nasihat sbb byk risiko klu trs2 stop rokok juga,🙏🙏🙏