suami merokok

Salam mommies..boleh share tak cara2 utk buatkan suami berhenti merokok ?? Kalau sya tegur dgn dia marah pula..tak lama lgi ada baby sdh ni..skrng 38week4days

27 Balas

Bg pendapat sy,mmg susah nk suruh lelaki stop smoking..cuma nasihat yg blh sy kasi, awak n baby awak cuba elakkan berada di port2 yg husband awak gemar smoking tu..kalu dia nk smoking tu,cepat2 lari..set rules terus..dlm bilik or dalam rumah xleh smoking..bahaya tuk diri awak n baby, sbb kadang2 manusia nie slagi x terjdi apa2 yg menimpa dia dan org yg dia syg,seseorg tu xakan sedar..kalu ada sesuatu perkara yg husband sy buat n sy xsuka,sy slalu ckp kat husband sy mcm nie, if anything happen to me and my baby,u will be responsibility..u know what i means..pas tu husband sy mesti terpikir sejenak..bkn nk kurang ajar, tp nk ajar dia bkn semua perkara kita sebagai isteri blh terima,sama2 nga dia jugak..kehidupan suami isteri kena bertoleransi antara sama lain..baru hidup bahagia..hahaha