39 weeks already

Salam mommies , tdi pergi checkup dekat KK nurse dah inform sesiap next week if tk bersalin lagi dah kena serah diri on my due date 21/5. Huhu balance tinggal 7 hari lagi . Any tips share yaa mommy2 yg boleh sy buat nak bagi baby keluar tnpa induce kalau boleh 🥹

2 Balas

hurmm same lah kite, baby x nak kluar lagi 😂 due date 25/5 ni berbaki 9 hari lagi.. tak tahu dah nak buat macam mane, bersama suami dah selalu, kuat jalan pom dari first preg sampai la ni x rehat² lagi 😂 buat keje rumah lagi lah.. satu je lagi ikhtiar yg x buat, umie saye cakap banyak makan makanan berempah atau kari,, in sya Allah jalan mudah terbuka tapi saye x buat sbb preg kali ni mmg x lalu nak telan kari atau makanan berempah tu semua.. anak first kene induce sbb jalan terbuka 3cm je mase 37w, warded sampai 38w1d jalan tertutup blik last² induce aishh ya Allah sakit induce tu macam nak sepak org 😂

2w ago

😆😆😆 hrni sy kena warded dh sis sbb contraction 10 minit skali . Tpi bukaan baru 1cm esok kalau tkde progress trpaksa la balik dulu pstu serah diri next week . Hurmmmm tp sakit layan contraction

sya due 20/5 , berbaki 4 hari lgi 19hb kena serah diri sudaa . bby masii nyaman dlm perut lagi 🥹