Due Date 21/09/2023

Hi mummies nak tanya pendapat mummies semua. Currently saya 39 minggu 4 hari, edd 21/09/2023. Buat masa ni masih tak ada simptom nak bersalin selain dari braxton hicks yang kejap datang kejap pergi. Minggu lepas pergi weekly check up dekat KK, Dr cakap tarikh supposedly due date tu pergi KK lagi sekali untuk check whether kena extend lagi seminggu atau tidak. If kena extend, minggu seterusnya baru serah diri. Saya ingatkan tarikh due date dah perlu serah diri tapi Dr kata kena tunggu lagi seminggu. If mummies, tarikh due date tu terus pergi hospital atau tunggu lagi seminggu? #firstmom #firstbaby #bantusharing

7 Balas

Sama la saya pun edd 21 sep tak ada tanda langsung lagi selain braxton hick sekejap sekejap. Doctor saya pun cakap by 20th last check up then dia bagi lagi seminggu kalau masa tu still tak bersalin dia suggest induce. Saya tengah fikir benda yang sama juga ni sebab saya pun first time mom. Patut ke induce ye hmm

due sy 22/9 , masih tak ada tanda lagi , baby still seronok duduk dalam perut lagi . nanti lepas due doc akan bagi masa seminggu untuk serah diri . sy anak pertama n kedua lebih due , yg ketiga ni lebih due jugak rasa ny .

kalau dah smpi edd tapi belum beranak mmg akan bg tempoh lg 1 week untuk beranak, paling lewat tempoh usia kandungan 42w kalau xsilap if x beranak jugak baru lah kena serah diri ke hospital.

saya dh ada pengalaman, dan sy ikut kata dktr kk. sbb klu awak masih tak ada tanda, dan pergi hsptl pun mereka akn buat surat serah diri juga (sy assume awk xde mslh spnjg pregnancy).

Saya pun sama. Due date 22/9. Cuma kadang2 air keluar sikit2 sendiri. Tk pasti air kencing ke ketuban sebab keluar sikit2 . And mcm ada lendir sikit . Harap dipermudahkan urusan kita

sy due 20/9..tnda2 xda jugak..cuma sakit n nyilu skit2..20hb wajib serah diri..gdm on diet..semoga allah mudahkan urusan kita semua ya😊🥺

Due date kita sama sis. Risau jugak overdue ni sebab dulu first baby saya awal dua minggu. Ni tanda pun takde lagi 🤧