Ubat berhenti susu

Salam mommies. Sy nk Tanya Ada x ubat utk hentikan Susu badan? Ank sy dh umur 2 Thun . N today bru start wean off. Mcm JD bengkak Susu Pula...

10 Balas

jangan stop secara mendadak. bila awak stop secara mendadak boleh menyebabkan bengkak susu. nak stop kena secara perlahan2. contoh sehari baby minum 8x. awak kurangkan ke 6x sehari. kemudian 4x sehari. kalau selalu baby minum 3@4j. kurang ke 2@3j kemudian 1@2j. slow2