Cara wean off utk anak yg xmahu susu botol dr baby please 🙏🏻

Hye mommies nk tanya ad x mommies yg anak xnk langsung terima susu botol sbb dh tbiasa df dr baby . Bila stop kn susu bdn mcm mna mommies nk susu kn anak ye ? Mcm anak sy xnk langsung susu botol jd risau pla nk stop kn bf . Mommies2 ble share x tips atau pengalaman lbh2 lg utk mommies2 yg sama ad ank mmng xterima susu botol 🥹

1 Balas

Hye mom Saya mom with 2 kids 2 2 tak minum susu botol Saya biasakan anak dengan air masak sejak dorang boleh makan lagi… Saya biasakan bawak ke mana2 botol air Saya biasakan tidur malm2 letak botol air tepi bantal Malam2 anak berjaga saya bagi air masak dulu Siang2 kalau anak mintak susu saya cakap susu habis n saya bagi susu kotak dutchlady Macam sekarang banyak pilihan kotak kecik tu kan ada dugro ada farmfresh… Lma2 anak terbiasa dia tak mintak susu badan… Anak sulung girl stop dbf tepat umur 2tahun Anak kedua boy umur 3tahun

3d ago

Ouh okok Jd anak awk dlm tmph nk stop susu bdn tu awk just bg air n mnum susu kotak . Boleh cuba . Tp mcm anak sy dia akn ad masa nerengek mlm .dia x bangun cumanya nangis mcm mengigau tu . Tp dr baby dia mmng mcm tu . Org kata main dgn uri . Tp ni dh stahun lebih pun masi mcm tu.Tp asal sumbat susu dia diam n lena balik. Ank awk pandai mcm tu jga x? Klau pandai mcm tu awk btmcm mna ye ?