Ubat berhenti susu

Salam mommies. Sy nk Tanya Ada x ubat utk hentikan Susu badan? Ank sy dh umur 2 Thun . N today bru start wean off. Mcm JD bengkak Susu Pula...

10 Balas

Saya pegi klinik, doktor kata tak de stok ubat henti susu. Saya pegi hospital, doktor kata jgn la henti susu, susu kan mahal skrg. Akhirnya saya sendiri hentikan. Jgn breastfeed. Kalau bengkak, perah sikit keluar guna tangan. Jangan perah sepenuhnya, setakat utk selesa sikit je. Tambahkan jarak masa perah susu setiap hari sampai tinggal sekali saja lepas tu henti perah.

12mo ago

Umur anak Sy 4tahun Dan masi breastfeed... waktu malam saja.. siang Sy berkerja..