belum dgr heartbeat

Salam mommies suma. Td sy g pakar nak scan before sy buka buku pink kat kk. Actually ikut last period sy, skg usia kndungan 7 week 5 day. Tp td Dr tnya 1st of period bkn last period. So dlm kiraan Dr skg sy 8+ weeks. So masa scan atas n bwh td nmpk yolk menampakkan struktur da kata Dr tp belum ada heartbeat. Dan mgikut kiraan scan kndungan sy 6+ weeks. Mean 2 mggu gap dgn kiraan Dr. Adakah normal atau x ya? Memandangkan sy pernah miscarriage 1st baby dlu so Dr suru sy mkn ubat Duphaston(ubat kuatkn rahim) till sy temujanji lg dgn Dr next week. Sy x nak byk fkir...doakan kndungan sy ok ya mommies suma sbb ini ialah my 1st baby. 🤲

2 Balas

Selalu ikut 1st day last period cycle tu.. Xpe cuba scan semula nanti... InshaaAllah kalau xde spotting, takde pape.. Tgk pd bdn masing2. Ad yg 6w xnmpk heartbeat lagi... Ad yg 7w 8w.doa byk2 ye moga dipermudahkan

3y ago

Aamiin. Sy 6w6d xnmpk apa2 lagi.. Sedih...doc bagi jwpn - ve. Tp sy keep doa & mintak 2nd opinion di klinik lain. Alhamdulillah nampak heartbeat & baby... Kalau perlu mungkin boleh pegi 2nd opinion since xde cramping, bleeding etc. Doc pn ckp bnd yg sama ke sy... Tp sy tak pecaya & dptkn 2nd opinion...

Hi sis.. Nak tanya cara makan ubat duphaston mcm mna ye? Selepas makan atau sebelum makan. Sbb sy pernah keguguran seblum ni.. Kat kotak suru makan sebiji sehari

3y ago

Sy kena suruh makan sebiji sehari.. 2kali keguguran