Puting

Salam mommies, skrg saya tgh berpantang 24hari. Baby bf mcm biasa cuma baby jenis high need so nyusu lebih 1jam kdg2 dekat 2jam ? Dia suka lenakan diri dia dgn menghisap nenen, kalau saya tarik dia akan marah dan tarik balik ? Boleh ke saya bagi puting seaawal nb ni? Helppp

3 Balas

baby dalam pantang lagi mmg myusu kerap selang sejam atau selang 2jam sebab perut dia kecik

5y ago

Bukan selang 2 jam, dia menyusu 2jam boleh sampai 3jam. Mostly baby yg nyusu selang 2jam hanya amik 30min tp baby saya smpai nak 3jam 😭😂 Saya ok je cuma nk mkn nak berak ajer jenuh ler nk ngadap dia jer.. Nk bg dia hisap puting tu kejap2 jer bg dia tenang