Puting

Salam mommies, skrg saya tgh berpantang 24hari. Baby bf mcm biasa cuma baby jenis high need so nyusu lebih 1jam kdg2 dekat 2jam ? Dia suka lenakan diri dia dgn menghisap nenen, kalau saya tarik dia akan marah dan tarik balik ? Boleh ke saya bagi puting seaawal nb ni? Helppp

3 Balas

blh jer .. sya rekemen blh try puting pigeon yg getah punya .. saiz newborn .. puting tu lbeh lembut utk newborn

5y ago

wc😀

Sme ngn sy..ank bru 13hari..owg kata alau bg ank puting nnti ank akan jd jonggang..btol ke?

baby dalam pantang lagi mmg myusu kerap selang sejam atau selang 2jam sebab perut dia kecik

5y ago

Bukan selang 2 jam, dia menyusu 2jam boleh sampai 3jam. Mostly baby yg nyusu selang 2jam hanya amik 30min tp baby saya smpai nak 3jam 😭😂 Saya ok je cuma nk mkn nak berak ajer jenuh ler nk ngadap dia jer.. Nk bg dia hisap puting tu kejap2 jer bg dia tenang