buang air besar keluar ubat balik,

Salam mommies, settle dah kes haritu cirit birit. Then doktor bincang boleh tukar ubat. so tukar kepada Iberet Folid Acid, dua hari start makan ubat ni, yang sedihnya momies "buang air besar" keluar ubat ni semula, harini pun sama ? Taktau apa yang tak kena, hmm. Masa pergi hospital haritu doktor check mesin CTG semua dia cakap CTG awak cantik. takde contraction; dehaydrate pun takdak, so far doktor scan baby masatu dia pun ok, air ketuban tak kering ataubapa. so saya boleh discharge. Macam biasa OBIMIN mungkin tak ada dekat hospital & klinik kuantan, tadi baru call hospital tanya macam mana nak buat, dia orang suruh pergi KK refer doktor sana pulak ??‍♀️??‍♀️ Saya pun dah pening momies, sedih ubat tak hadam kesian dekat baby, ni pun saya masuk FOLID ACID je, takot baby tak dapat vitamin kan. Esok saya nak ke pakar O&G untuk check perkembangan size baby, patut saya bagitau pakar O&G atau pergi KK? saya dah buntu momies, cirit birit saya 2 hari ni macam kurang sikit, tapi adalah duk p tandas je, cuma tak lebih macam haritu. ??

buang air besar keluar ubat balik,
1 Balas

Emmm setahu sy iberet folic ni kan jenis sustained released...mmg x hancur dlm perut...tp dia released kan vitamin tu perlahan2...dan nampak je bentuk ubat tu yg keluar seketul..tp sebenarnya dah nipis...bkn berisi mcm masa kita telan tu...itu berdasarkan pengalaman sy la..😊