anak cirit birit dah seminggu lebih

anak saya baru 1 tahun 2 bulan. since last week dia cirit birit.. tp saya dah bawak pergi klinik waktu 3 hari dia cirit birit dgn bontot melecet tapi doctor just bagi ubat sapu(nappy cream) dgn ubat garam je sbb anak saya takde simptom dehidrasi. sebelum ni anak saya minum susu dutch baby start umur 4 bulan.. tp bila dia masuk setahun saya tukar susu dugro.. so far mula2 okay.. tp baru2 ni dia start cirit birit so saya tukar balik susu dutch baby tapi dia masih juga cirit birit.. dan anak saya jenis yg susah nak makan nasi.. makan pun sikit sgt.. utk topup saya ada juga bagi dia cerelac campur susu.. so sekarang ni saya taktahu sama ada saya perlu tukar susu lagi atau makanan dia?.. #SeriusTanya #bantujawab #bantusharing #firs1stimemom

2 Balas

sis cube bg bb minum susu y less laktosa dlu dlm 2 mnggu..lepas reda cirit blh sambung blk susu dugro

mybe sis blh tukar dutch baby kpd dutch lady 123. ank sye mcm tu jgk dlu, lps tu dh ok