Cirit Birit 2 hari.

Salam momies, haritu dekat KK dapat ubat yang basic yg ada Folic Acid. Iron Tablet, Bcomplex & Asorbic. HB saya memang tak ada masalah sampai 3rd trimester ni, cuma last haritu beli Obimin sendiri sebab KK dekat Kuantan, pahang ni memang obimin stock payah ada bila tanya cakap tak ada stock, takpela. So baru2 ni dapatlah yang 4basic tu semula. start makan 2 hari lepas, esoknya cirit sampailah harini non stop ? Saya sebenarnya ikutkan memang nak ke hospital, tapi masa tu pernah dah masuk hospital sebab cirit birit hampir 9x kali, then lepas ada dia bagi bawak balik ubat dehaydrate tu allhamdulilah ok. ni pun rabu lepas ada temu janji dengan pakar O&G, mintak spare ubat dehaydrate tu balik, lepas kena cirit 2 hari ni makan tu pun tak ada perubahan. Perlu tak saya beli OBIMIN je? stop makan ni. Malamni pun saya amek yang penting Folid Acid BComplex and Asorbic, lagi cirit saya ??

Cirit Birit 2 hari.
2 Balas

Banyaknye ubat. KK bg New Obimin sahaja. Folic acid sy makan mase mula2 pregnant. Dah start bukak buku pink, Dktor bg new obimim, x perlu makan folic acid lg. Lain KK lain cara agaknya 🤔

Ambik iberet folic sis...dlm tu smua dh ada..blh search kt google