cuci

Salam mommies semua..sapa kat sini pernah kena cuci utk missed miscarrage?Ada kena bayar ke?nak tanya juga sbb ni first time kena cuci 21 hbln ni..first bby tak menjadi..sedih dan takut..semua perasaan campur aduk..

9 Balas

Saya penah buat d&c sebab missmiscarriage. Saya buat di hospital kerajaan dalam rm100 kebawah rasanya. Tak igt dah.... Sy ad masalah tulang blkg, jd doc bius full. Time buat D&C tu xrasa apa2 lah.. Lepas habis je ubat bius, ada rasa sakit sikit dalaman. Tak boleh kasar2. Tapi after 2 weeks dah ok. Jgn lupa pantang juga. Saya nasihatkan sila buat d&c ikut arahan doc. Jgn cuba ambil apa2 ubat tradisional/petua tradisional utk gugurkan sendiri. Bahaya. Lepas d&c doc akan check tgok masih ada sisa / complete bersih rahim kita. #8weeksmissmiscarriage #march2019

Klu hpital kerajaan murah je.masa tu first time gugur tapi darah dah kluar sendiri kat rumah so sbb tak tahu pergi jugak hpital.doktor just masukkan muncung itik dia cucu guna sepit dgn kapas sakitnya takyah citer lah..kali kedua dgn ketiga gugur tak pergi hpital sbb darah turun sendiri.serik nak gi hpital..😆..klu cuci kita tak sedar takpe lah..tak rasa sakit sgt.

sy buat kt swasta..kena la dlm 3k jugak.swasta bius habis so x sedar pape la.sy dh serik kot pergi kerajaan..sbb mase sy bleeding doc check jalan guna muncung itik tu ya allah lps tu sakit perut xtahu nk ckp mcm mne.lps tu gugur terus and sy buat d&c kt swasta

Sye penah keguguran bln 9 tahun lepas,kena dnc masa tu preggy 7 week ada kantung tp xde janin lgpun de keluar darah ketul2..sye wat kt swsta bius 1 bdn kena rm550

Thn lepas sy jd mcm awk.. tp sy Xingtp.. kalau kerajaan x mahal la.. myb dlm rm100 mcm tu rasanye.. doc bius separuh bdn je..

Sis pergi hospital kerajaan aja.kalau sis @ suami kerja kerajaan gunakan GL.kalau tiada.bayaran pun x mahal.jimat duit sis.

Sy ari tu alhamdulillah xkna cuci.. Risau jgk tp ikut petua2 org lama bg, trun sdri.. Ats org jgk la

4y ago

Sy mnum kopi pns tanpa gula dan jgk sy rebus pucuk niding(yg buat bbur lambuk tu) mnum airnya..

Sy pnh buat dnc kat spital kerajaan..ms tu sy kena 43.00 je..3 hr duduk ward..thn 2018

Wasalam ..saya pernah cuci bulan mac tahun nie ..saya pergi hos kerajaan ..kena rm30