Pergerakan baby

Salam mommies semua. Sya dh 24weeks. Confuse nak tau pergerakan baby tu mcm mana? Kdg2 dpt rasa denyutann nadi tu. Kalau tendang xtau mcm mana? N mmg rasa tu tak selalu ke waktu2 begini

2 Balas

Mula2 kita akan confuse mcm rasa perut angin2 mcm tu. Pengalaman saya, 20w saya rasa macam bola dlm perut gerak 3 kali masa bangun tidur, terus saya senyum, " baby ke tu? " .. lepas tu kerap rasa gerakan macam ombak, angin, cuit bagai. mula2 memang tak tau gerakan apa ni? lepas tu rasa biasa dah dia gerak. Ni tunggu arahan nurse untuk kira gerakan baby

Saya time 18 weeks dah rasa kuat dah kick dia, skrg dah 21 weeks lagi kuat dia gerak, smpai suami letak tgn kat perut pon dia teruja tgok. Cuba sis goyangkn perut sis lembut2 dan ketuk dgn jari. Saya buat camtu terus dia gerak hehe, moga urusan kita semua dimudahkan ye amin🤲🏻❤️