Pergerakan Baby

Hi oll, mcm mana nak tahu baby dah bergerak ea.. Skrg dh 19 week.. Hari tu nurse ada tnya dpt rasa pergerakan baby ke x?.. Tp confius.. Sbb anak first x tau lagi mcm mana nk rasa

2 Balas

Mula mula kita akan rasa macam perut berangin . Macam angin gerak dalam perut . Tapi kalau rasa banyak kali , confirm tu baby . Orang cakap kalau nak baby aktif ibu pun kena aktif juga nanti banyak lah dia gerak . Lama lama nanti makin terasa kat permukaan perut kalau dia bergerak

5y ago

Thank u sis☺️

Sy pun 19minggu hari ini. Tp belum rasa pape pergerakan. Tak tahu pergeraka. Rasa mcm mana. Kawan kata mcm kena jentik. Tggu juga tp mcm belum ada je. Hehe.