6 weeks Tapi Tak Nampak Kantung

Salam mommies semua.. Saya skrg insya Allah masuk 6 weeks. Tp saya pegi scan td tak nampak kantung. Sedih sgt sbb dulu penah ada ektopik dan pernah kena buat operation. Mohon doanya semua semoga ada rezeki kali ni. Dan saya doakan mommies semua juga dipermudahkn urusan.

8 Balas

Sy masa awal scan pun tak nampak apa then doctor syak ectopic sbb nampak mcm ada benda luar rahim. The next day buat tvs, rupanya luar rahim tu cyst and Alhamdulillah ada kantung. After two weeks tgk kantung dah besar tp belum nampak baby. Semoga dipermudahkan untuk kita

10mo ago

Ohh yeke alhamdulillah.. Insya allah semoga dipermudahkn urusan juga amin.

Samalah sis 🥲 doc x dapat detect dr perut. Doc suggest buat tvs tp sy risau kewangan x cukup waktu tu. Now dah 6w2d. 2w nanti scan semula, tp doc x suspect ectopic tp sy dah risau overthingking sgt

10mo ago

Ohh sis pegi swasta ke? Kalau kerajaan saya rsa kalau tkde sejarah ektopik mgkin dia pun akan suruh tggu dulu lg 2 minggu bru dia scan kt atas perut mcm biasa. Tp kalau ada sejarah ektopik, bru dia buat tvs awal2. Insya allah sis semoga dipermudahkn & baby sihat.

sbb tu dr sarankn cnfirm pregnancy seawal 8w. sbb tknk kita terlalu fikir. knapa blom nmpk? kenapa kntung shaja? sbb msih awal dan rahim msih tebal.

10mo ago

ye btl..ada history ecropic mmg kena scan awl utk comfirmation pregnancy..mcm sy pon sama..doktor bg tau benda yg sama sbb senang nk detect dlm rahim atau luar rahim..kalau 8w baru nk cek, berisiko utk yg ada sejarah ectopic

doakan sy jugaa..kemarin scan 5w2d pn xnampak pape..😢 rasa gelisah je since balik klinik..

10mo ago

Saya pun ke klinik utk pstikan saya mmg mengandung…. Repeat scan pula bila dh masuk 8w+ , InshaaAllah time tu dh boleh nampak bby & degupan jantung sekali ☺️

doakan sy juga..6week 4days.nak p scan hope semua ok..and ada history ektopik .

10mo ago

Insya allah sis.. Moga ada rezeki & baik2 saja.

doktor ckp pe..kna refer hospital ke klu kes mcmni .smga mommy & baby ok

10mo ago

Amin.. Ya sis,, tgh tunggu surat doktor utk refer hospital sbb dh ada history.

doktor ade tvs x awak? semoga dipermudahkan urusan awak.

10mo ago

Ada kantung ke sis?

Ok sis, tq utk info yg brguna. 😍