Yellow & brown discharge

Salam mommies semua, Maaf gambar agak disturbing... Normal ke kalau kadang2 keluar mcm ni ? Ni kali ke 3 dah utk tempoh dalam seminggu. Kalau sebelum ni warna brown, tapi lagi sedikit dari ni.. saya ada try bau, tapi takda jugak. Dah jumpa doc since week 6 haritu (now week 7), scan baby (dah boleh nmpk kantung & nampak kedip2 & dapat dengar heartbeat sekali. Doc dah bagi duphaston & advise kena banyakkan rehat. Tapi saya working mom, doc bagi MC sehari je 😅 macam mana nak rehat kalau kerja, kena turun naik tangga setiap hari. Mommies please advise, ni my 1st time pregnant. Risau tapi cuba untuk positif..

Yellow & brown discharge
13 Balas

saya 1st bleeding masa 7w.. pagi tu saya g scan kat klinik.. dr scan ok n ada heartbeat.. balik rumah keluar fresh blood pulak.. saya call kk terus.. kk suruh datang petang with appoinment.. alhamdulillah terus buka buku. last week.. 13w bleeding lg saya terus g hospital. dr masuk speculum n makan duphaston lagi.. semoga urusan kita semua dipermudahkan.. dan Allah lindungi kita dan baby.. aamiin

4y ago

Kita doa sama2 ye, semoga urusan kita mengandungkan anak2 ni dipermudahkan, in shaa Allah semuanya baik2 saja.. aamiin

cuba pegi hospital terus la sis..sy pernah jd mcm tu..bila tny doktor dkt kk..dia kta xda ap2..normal..scan heartbeat semua ok..pastu blh dia kta turun darah byk bru pegi hospital..xda suruh kurang bergerak ke ap..ubat pn xbg..at last..sbln kemudian miscarriage..first time mom jd just follow ap doktor kta walaupun xyakin..

4y ago

Huhu.. thank you awak.. in shaa Allah saya akan pergi hospital kalau harini masih ada spotting tu.. moga semuanya baik2 saja.. aamiin

Se dr week8 lagi ad spotting brown ni.. g klinik, doc just ckp kalau ad rezeki ad la tu 🤦🏻‍♀️ ye mmg la tp bile mntk ubat kuat rahim doc xbg.. xpaham npe.. lps tu doc bgtw kalau bleeding byk trus g hospital.. kk pon xsme.. smpai skrg kalau berjalan ad spotting brown mcm lendir keluar.. skrg dh 14minggu..

4y ago

Terus ke hosp je sis . Klinik mmg akan suruh refer hosp kalau bab2 ni

saya working mom sis. pernah ada pengalaman keguguran previously. saya sarankan sis apply je annual leave sehari dua, if dapat MC hari rabu, apply je khamis jumaat utk betul2 dapatkan bed rest. awal2 hamil ni mmg nak kena jaga sis. sbb masih fragile. semoga kandungan sis sihat dan membesar sempurna.

awk kena bagi tau bos tempat kerja awk y awk baru je mengandung and awk x boleh buat kerja y banyak berjln org naik turun tangga sbb risiko pada kandungan awk.. insyaallah bos tempat kerja awk faham.. tapi kalau dia tak faham sy rase awk kene qorban kan kerja awk untuk ank dlm kandungan..

sy mcm ni on off selama 14 weeks. kdg kluar red bleed saja semata2 xde brown. cek2 baby aktif cuma Uri bawah. tutup pintu rahim.tu bila aktif,byk bjlan byk duduk, brdarah on off. selepas sy konsisten amik duphaston once a day n bedrest..xde dah.. now dah 22w

4y ago

sy kerja sendiri. cuma sy kurangkan kluar tanpa hal2 penting. pergi bli brg dapur pun husband yg bt. memasak, mengemas semua dia bt. sy baring je smpai 18weeks. pastu dh xde bleed je ape.

Ni tak normal ni. Better pergi klinik lagi, beritahu doktor. Banyakkan rehat ye awak. Saya doakan semoga awak dipermudahkan urusan sepanjang mengandung ni dan semasa nak bersalin nanti. Semoga selamat semuanya. Allahumma Aamiin 🤲🏻💕 #TAPsupermoms

4y ago

Thank you awak. Jadi risau jugak ni.. rasanya, kalau saya pergi hospital terus boleh ke? Saya belum buka buku pink lagi, sebab kandungan dalam 7 weeks.. doc kat klinik pun mcm kurang nak bagi respon, masa awl2 haritu bgtau psal ni dia kata x normal kalau ada spotting, so dia just run scan & look for baby, masa tu baby 6 weeks, Alhamdulillah, semuanya OK.. 2nd time pergi (semalam), ada bagitau jgk yg still ad brown spot, dia just advise tambah dos ubat je..takda cek hcg level ke ape.. huhu.. tapi doc cakap, by right kalau hospital procedure kes mcm ni kena bed rest.. tapi doc just bg saya mc sehari je.. confuse dah..

Pergi jumpa doktor dan tunjuk gmbr ni... InsyaAllah dktr yg perihatin dia akn buat ujian utk tntukan sis GBS atau tidak, scan dr bwh utk lht kndungan mcm mn dan buat ujian drh BHCG alternately atau lain2 lg... Smga sis baik2 saja ye.

mc mane sis dh pg chek ke?..rasa nye mc tk normal sy pernah keguguran mula2 kluar tanda mc sis ni la.. moga kandungan sis sihat2 aje dan dipermudahkan segala urusan sis nt..

4y ago

Setakat ni masih ok.. cuma belum check lagi, sbb last week dah pergi.. moga semuanya baik2 & selamat.. in shaa Allah, aamiin🤲🏻

sy bila angkt berat and buat kje berat mmg akn mcm tu then sy stop.. tp checkup alhmdlh baby ok.. cuma bila lps angkt berat mmg trasa bawah perut tu sakit ..