Spotting brown

Semalam 6w6d mintak doc scan janin. Alhamdulillah dah dapat dengar denyutan jantung n doc bagi dengar bunyi jantung baby.. skrg ni tgh on ubat duphaston untuk seminggu sbb ada spotting brown n doc suruh bedrest je. Tapi sy suri rumah n perlu juga memasak kat rumah. Mcm mana ya? Kalau korang memang tapau jeke makanan tiap hari kalau doc suruh bedrest mcm ni? Doakan sy pleaseee. Ttc setahun lebih, husband nak ank sgt2 #firstmom #firstbaby #bantusharing

3 Balas

untuk sementara ni sis minta suami sis tolong kemas2 rumah,kalau masak tu boleh je kalau sis nak masak tapi kalau rasa penat & perlu angkat brg berat,minta tolong suami. suami perlu faham keadaan bila kita dah berbadan dua ni... mcm saya lepas tahu yg saya pregnant,kemas2 rumah memang suami yg buat,kalau masak kadang2 saya masak tapi slow2 la masak,jangan paksa diri kalau tak larat. ada hari suami yg tolong masakkan. kena sama2 memahami. yg penting sis jangan paksa diri ,tak larat jangan buat. minta tolong suami. semoga dipermudahkan segala urusan🤍

Tahniah sis.. Kalau husband yang betul2 nak.. Dia sendiri akn berkorban byk aspek.. Waktu rehat dia..keinginan makan dan keinginan seks.. So better slow talk la dgn husband.. Sy ttc 9 tahun, first baby lahir awl xde rezeki dia nk hidup.. Baby 2&3 sebulan lebih miscarriage, baby ke4 ni skrg sme mcm awk.. Mmg husband y buat smua.. Pg sblum pergi kerje beliau yang kemas rumah n masak smua, bab nk tapaw tu xde mslh sis.. Cuma risau bahan y dia guna dalam mskn..

total bedrest kalau nak baby survive. jgn degil nak masak ke kemas rumah ke ape ke. tolong dgr ckp doctor. bila u spotting high chance utk jadi threat miscarriage. beli jela makan tu, xyah nak pening2. xde suruh husband masak. based on my experience sendiri. degil ckp doctor dok pikir laki nk makan apa nnti terus miscarriage at 9w. so please dgr ckp doctor and tell ur husband, dia perlu bgi u keje sama. and please jgn having sex sampai habis 1st trim.