Hi mommies nak tanya. Kalau macam ni kenapa ye? 16weeks dah jumpa doc. Doc suruh rehat

3 Balas

Betul tu, jangan terlalu lasak. Atau terlalu penat. Boleh keluar darah. Stress pun salah satu punca juga. Tapi kalau ada bersama suami, normal jika keluar spotting macam tu. Jadi, perlu bed rest untuk stopkan darah ya puan. Banyakkan minum air masak dan jaga pemakanan juga.

btul tu.. mgkin trlalu bnyk bkerja. sbb tu dokter sruh rehat. it's ok klu mcm ni. tak ok jika kluar fresh blood warna merah pekat.

nak tanya kalau keluo coklat light macam setitik tu normal ke

2y ago

Perlu jumpa doktor dulu untuk pastikan tiada apa yang berlaku kepada kandungan. Jika doktor dah sahkan takda apa, puan boleh bed rest. Jangan buat apa² dalam 2/3 hari untuk stopkan darah. Jangan terlalu lasak. Atau terlalu penat. Boleh keluar darah. Stress pun salah satu punca juga. Tapi kalau ada bersama suami, normal jika keluar spotting macam tu. Jadi, perlu bed rest untuk stopkan darah ya puan. Banyakkan minum air masak dan jaga pemakanan juga.