Roller coaster

Salam mommies, sebelum dapat tahu pregnant, saya dah book tiket nak pergi uss, lagi 3 weeks. baru dpt tahu pregnant semalam. dah 6w. dekat uss nanti baby dah 9 weeks. okay ke kalau saya jalan2 and naik roller coaster semua tu. tq in advance. ?

17 Balas

Tak digalakkan sis. 1st trimester ni mmg masa paling kritikal, baby baru nak jadi. Tak kuat lagi janin tu. Bettter jgn ambik risiko. Org dulu2 kalau jalan byk sikit pun tak kasi. Suruh rehat2 je. Sy masa mula2 pregnant dulu kalau boleh speed bump pun saya taknak lalu takot terhentak. Inikan pulak nak naik roller coaster and smua rides yg adventure tu. Memang tak la. Berkocak2 tunggang terbalik segala bagai. Pergi jalan2 cuci mata je la sis.

kalau naik rc tu sy tak galakkan. jalan² terlalu lama pun jgn. 1st trimester kandungan masih fragile. banyakkan berehat. Jalan² boleh, tp kerap berhenti rest. kadang kita tak rasa letih, tp janin yg stress. nasihat dari sy yg pernah threatened miscarriage minggu ke7 sbb bnyk jalan. after that kena bedrest jer. so sis take care ya.

Sama la saya baru 2 bulan pregnant lepas tu dapat tiket gi uss company bagi. Tak pergi sayang. Saya pergi je tapi tak main pun. Lagi pun company bagi sekali baucer makanan. Saya makan je la. Hati2 sis di awal kandungan ni. Ada org badan ok. Ada orang tak..

Dgr roller coaster pun dh tahu bnda bhya..tunggang trbalik kpla klu naik..dgn tinggi..dgn laju.dgn trhentak.time bru2 ni kna hati2..jgn ikot sgt nfsu nk naik bnda bkn2 .nty mnyesal kmdian hri.baik elak sblm trjd..apa2 pn tahniah sis

Jln2 je sis.. Nti p tgk shrek. Yg tu duduk je... Hihi. Gurau... Tp kalau xnaik roller coaster pun, sana byk tmpt yg blh jln2. Kdg nk beratur 1 permainan tu pnya la pnjg... Berejam. Tmbah2 roller coaster. Mmg penuh je org...

P us tu x pe.. tp x yah la naik roller coster tu.. bahaya kot... x yah bahaya kn baby dlm perut tu.. sbb masih kecik lg... bkn senang nk jg wkt 1st trimester ni... klu x hati2 tkut jd ape2 pulak... 😊😊

tak di galakkan sis, sbb baru lagi.. aktiviti tu pun agak lasak.. baru2 lekat ni better kurangkan berjalan n aktiviti lasak.. sbb kita x tau kekuatan rahim kita mcm mana.

Untuk kebaikkan di awal2 kandungan tak boleh banyak jalan, tak boleh buat apa2 yg boleh meletihkan. Pesanan dari my mom lah😊

xpyh la sis ..sy hari tu kndungn 12w, aktif sgt bjln,sibuk masa kenduri pun dh kluar spotting .. tpaksa bedrest bbrpa hari gak

Atas kekuatan seseorg..klu syng ke baby..baik jgn naik..jln2 x pe...bykkn berehat..jgn paksa dr jika penat..