Baby terlebih aktif

Hai mommies, saya skrg 34 mnggu 3 hari. Ada tak baby dia terlebih aktif tak kira siang/mlm. Kalau naik kereta lg la mcm roller coaster perut. Mnggu lepas saya ad pegi klinik scan Dr kata okay ja. Lepas 2/3 hari dia bertenang sikit mnggu nie jd balik 😅 Saya baca makin besar kandungan makin kurg aktif sbb baby dah besar tp nie mcm terbalik je 😄 #firstbaby #firstmom

5 Balas

Dr sy pesan ikut naluri ibu.. Sebab kita jer yang tahu kebiasaan baby aktif macam mana.. Kalau rasa tak sedap hati g jer klinik.. Memang dr sy pesan macam tu.. Bukan nak takut²kan tapi kenyataan

2y ago

Haah tu yg mnggu lepas saya pegi klinik Dr cakap okay ja. Sbb nurse ada pesan kalau terlebih aktif pon bahaya. Saya pon confuse kdg tu sbb peel dia berubah2. Sblm nie aktif mlm, lepas tu tukar siang plak, skrg aktif siang mlm plak 😆

Kalau saya lagi baby kuat gerak lagi saya suka walaupun selalu rasa senak 😂 sebab senang kira gerakan and nanti bila dah lahir mesti aktif main ee geramnya 🤣🙈

2y ago

tu la sabar je la nnti lepas bersalin rindu pulak hehe. semput2 maknya lagi2 kalau tgah naik kereta 😂

nurse kk cya kata kena risau klo xaktif dn trlalu aktif xbrhnty goyang kot mksdnya tkut klo baby trlalu aktif tkut dy lemas..smoga d jauhkan.....😊😊😊😊kna cek kt doktr katanya

2y ago

Haah tu la nurse saya pon pesan gitu. Mnggu lepas mcm nie jgak saya pegi klinik alhamdulillah Dr kata baby okay ja. Maybe dia seronok beraya kot 😆 mnggu lepas dia terlebih aktif tu waktu saya jjcm ngn suami. Best dpt makan mcm2 agaknya 😂

bg sy normal... sbb baby sy pun mcm tu.. hehe.. dlm perut bukan main aktif.. igtkan dh lahir x la aktif sgt.. tp dah lahir makin aktif.. haha..

2y ago

okay legaaaa risau sbb nurse penah ckp kalau terlebih aktif pon bahaya 😆tu sbb saya pegi klinik mnggu lepas. Rasanya lepas bersalin nnti jenuh kena kepung baby nie, aktif lain macam 🤣

baby aktif itu normal, jgn tak bgerak atau kurang bgerak puan

2y ago

takpa. biar la dia berenang bputar dkt dlm perut tu, nti otw keluar aktif jg tu puan heeeee yg penting sehat tubuh bdn