Emosi Mengandung

Salam mommies. Saya saje nak luahkan kat sini. Sepanjang sy pregnant, skrg dh 18w, selera makan memang takde..tambah2 nasi. Kalau makan pun sikit je boleh telan. Sy makan biskut dengan buah je. Semalam dgn harini rasa kecil hati dengan suami sebab sy teringin nak makan takoyaki tapi sejak semalam suami asyik bagi alasan je..dia suh sy makan nasi. Padahal dia tahu sy xselera makan nasi. Nak2 pulak nasi dingin memang tak blh telan. Sy duk umh mertua. Sy segan nak selongkar dapur masak lain drp mertua masak. Saya tau kecik je hal ni..tapi entah kenapa setiap kali suami bagi alasan, mesti air mata bercucuran jatuh tak berhenti. Sekurang-kurangnya cubalah tunaikan apa yg sy rasa nk makan. Itu je yg sy blh telan drp biarkan isteri dan baby berlapar. Ntah la..sy rasa emosi sy yg over tp sy xdpt nk kawal.

2 Balas

harap bnyk bersabar ya.. trus trg sja dgn suami sis.. klau nk mnangis biar dpan2 dia.. biar dia cepat ksian 😂

4y ago

allhamdulilah semoga sis & ank dlm prut tu sentiasa sihat & di permudahkan segala urusan amin 💓

sye plak yg emosii nak nangis baca ermmm Sedihhh fhm sgt keadaan awak tu .