24w5d - Pergerakan Baby Makin Slow

Salam mommies. Saya dah start rasa baby gerak masa 22w. Masa 23w saya rasa pergerakan makin kuat. Tapi sejak semalam (24w3d) rasa macam slow je baby gerak. Kena fokus duduk diam2 baru rasa macam ada baby cuit2. Normal tak kalau macam tu - maksudnya baby dah start cuit kuat2 tiba2 jadi slow pulak mcm masa mula2 dulu. Dah gosok2, dah makan manis2, dah minum air sejuk. Slow je rasa baby cuit. Risau pulak, tapi next appointment lusa (1/10/19). Apa pendapat mommies semua.

1 Balas

slow xpe..jgn xbgerak langsung... nnti visit doktr ya.. InsyaAllah xde pape kot...

5y ago

amin... ye sy thu... kwn sy pun khilngn baby 20w.. now sy pun 20w .. tawakal n reda dh sy ni.. tkt jg.. tp xpe.. baby tgh growth up tu.. positif sebolehnya... xpun die byk tdo sbb nk jd besarr. amin .semoga baik2 shj...xpe.. lusa jupe doktr ok..