Perlu pergi hospital atau klinik

Salam mommies, saya dah 2 bulan tak datang period. Bulan lepas dah check upt 2 line. Dua hari lepas pulak ada keluar warna coklat kat pantiliner. Dan semalam ada keluar darah banyak tapi takde ketul ketul besar ada halus je ketul tu. tadi check lagi sekali upt masih 2 line. Saya perlu ke hospital malam ni jugak ke atau tunggu esok pergi kk saje ?

10 Balas

Ohh yg coklat spotting, prnh jdi jgk awl pregnancy dlu, pergi klinik utk confirm pregnancy. Pstu pasal darah byk tu.. ye byk mcm period ke? Cause sy pernh bleeding awl pregnancy jgk dlm 10w mse tu.. klu bleeding byk pergi hospital. ( sy bleeding 2 pad penuh 1 hari, pergi hospital emergency dpt appointment lgi 2 minggu, spjng 2minggu bleeding, ngam2 ckup 2 minggu stop sndri, alhamdullilah baby da 32w sihat )

7mo ago

Sis bleeding banyak ke ? Lepas g hosp doc ada bagi apa2 ubat ke ? Sakit perut macam period pain tak ? Sbb sy pun macam ada darah jugak tpi xbnyak. Sakit perut cam sengugut. Baby 4w

Kalau dah ada heartbeat, doktor boleh bagi ubat kuatkan rahim. Tapi doktor tak akan dapat bagitau sama ada mungkin gugur atau tidak. Cuba minta MC utk bed rest. Bed rest boleh tolong hentikan spotting. Jumpa doktor, jgn tunggu.

jangan tggu esok.tiada istilah nanti bila dh keluar darah walaupun setitik,hospital sis..skit ke banyak ke jangan la tangguh..lg2 xda pengalaman..bio la nampak beria yg penting kandungan dan ibu selamat

Tak perlu tunggu esok. terus pergi hospital bahagian PAC ward bersalin. bukan bahagian emergency biasa. ancaman keguguran. kalau pergi mlm ni kemungkinan masih boleh diselamatkan.

hospital trus sis.. klu gugur pun memg upt akan double line lg.. Sis da jmpe Dr ke utk confirmkn pregnancy? penah scan?

jgn biarkan bab spoting2 ni bleeding byk atau sikit, kena gi hospital.

Nasihat saya kalau ada apa2 berkaitan. Pendarahan pergi je checkup..

ke hospital. secepat mungkin. moga selamat semuanya

Better pergi klinik

hospital.