Baby taknak makan

Salam mommies out there :) saya nak tanya. umur anak saya nak masuk 7 bulan seminggu lagi. dia still taknak makan. actually msa awal2 6 bulan dia mkn jgk tp sejak lepas demam 2 mggu yg llu dia xnk makan smpai skrg. hari2 try bagi tapi xnak. sy sendiri buat food dia sbb mmg niat nak bagi real food dan juga beli puri brand heinz pun taknak makan jugak. tapi susu dia banyak minum. anyone blh bgtau tak normal or ok ke baby sy yg nk msk 7 bulan still xnak makan.

1 Balas

biasa baby kalau lepas baik demam memang kurang selera makan, mommy offer je selalu makanan kat dia walaupun dia makan sikit pun takpa sebab baby bawah 1 tahun ni main meal dia masih susu.

2y ago

stkat ni tiap kli offer mmg dia taknak dia ttup mulut rapat2. bagi biskut pun pegang kejap pstu dah taknak dah. tp susu dia mnum banyak ok je. makan je mmg taknak lngsung buntu dh sy 😅😅