Anak 7 bulan tak nak MAKAN

Ibu2 anak sy dah 7 bulan xnak makan sy dah ubah pemakanan dia dia masih taknak. Macam mane ye? Sy sedih sikit anak xnk mkn dia hanya minum susu dia and biskut sahaja🥺#firstmom #bantusharing #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Sis buat oral stimulation selalu. Lepastu kena rajin cuci mulut dia. Baby pun macam kita jugak kalau tak cuci mulut, makanan pun rasa tak best kat mulut. Try jugak tukar tekstur makanan.. Ataupun tiap kali sis nak makan, bagi dia duduk sekali. Biar dia tengok sis makan Dan normal baby awal2 tak nak makan. Dia pun baru belajar makan kan? Kita offer je makanan dengan kasih sayang.. Kalau susah makan, cuba bagi kuantiti sikit2 tapi kerap

ade buat oral stimulation? tukar texture makanan. buat kan finger food. lps tu check gusi anak. ade nak tumbuh gigi x.

1y ago

Nnti sy try buat finger food tq sis. Btw sy dh check gusi dia xde lgi tumbuh gigi.. rata lgi