Rambut Gugur

Salam and hi mommies. Is it normal rambut gugur after delivered? Anak dah 4 bulan setengah. Rambut i makin gugur teruk. ?

17 Balas

Anak start sembur2 air liur ke skrg ni sis? Kalau ye, memang normal la rambut kite akan gugur. Saya sampai dh potong pendek rambut ni sbb rimas rambut byk gugur. Tapi, once baby dh stop main sembur2 tu, rambut kite pun xkan gugur byk dah. Back to normal. Sbr sis, smua akan alaminya. Keep it up. Jangan lupa consume vitamin C.

5y ago

Kan..kena consume vitamin c sis.boleh kuatkan rmbut, kuku kite.

Boleh try guna inai rambut organik. Mmg inai asli, inai pokok. Tp dicampur dgn essential oil, coconut oil. Mmg boleh rawat masalah rambut gugur, ramai jugak mommies yg guna. Kakak saya pun guna sbb rambut gugur teruk smpai botak tp skrg dh okay. Saya ada jual, kalau nak boleh bgtau 😊

Anak sy pun 4m , kita hadap benda yg sama . Sy habis petua dah guna , orang kata jangan sikat waktu basah laa . Jangan sikat waktu berdiri lah , nak gugur . Dia gugur juga . Hahaha

Normal tu.. Tk good care of hair before its late.. Buat treatmnt ke.. Guna minyak ke.. Try al the ways.. Sbb tu yg i buat.. I terus botak rambut .. Now growing new 1

5y ago

Really? Okay noted

Perkara biasa la tu rambut gugur.. kadang tgk gila apa gugur mcmni kan.. scary.. org tua2 kata lg kalau baby buat main sembur air liur lg byk gugur.. hahaha..

sm la sis,sya dlu pun cmtu juga.sekli sikat atau cuci rmbut memang byk gugur,cuak lak tgok.tapi lama2 akan ok balik rambut pun dh kurang gugur

5y ago

don wori lama2 akan ok nnt

Perubahan hormon tu sis... Blh try aet shampoo FaithFleur.. Blh membantu pertumbuhan rambut semula.. Berminat, blh hubungi saya 019-4926327

Normal sis .. smp nipis sgt dh rmbt sy . Tp skrg dh lebat blk lps pki myk zam2 😂 skrg xbyk org pki myk rmbt ni hihi

Perubahan hormon.. Tukar shampoo, pkai shampoo yg khas utk "kurangkn rambut gugur" safi shayla ke. Cubalah😊.

Normal.. tp guna shampoo yg sesuai awk.. so far kita kurang rambut gugur dh