Rambut gugur

Ibu2 lepas dah 3/4 bulan bersalin ada x masalah rambut gugur? Normal ke rambut makin banyak gugur bila baby dah umur 3 bulan lebih? Ada apa2 petua atau produk nak atasi masalah gugur rambut

2 Balas

Saya pun sama byk sgt rmbut gugur...dh jarang2 dh rambut saya ni...saya dh potong pendek pun tetap jg byk gugur...pkai syampu dan perapi rambut tetap tkde yg berkurang smpi saya rse nk botakkn kpala je

Normal. Tu fasa hormon estrogen berkurangan. Macam saya, saya potong rambut pendek, dan guna syampu dan conditioner serasi dgn saya: Follow Me. Bulan ke 7, anak rambut dah mula lebat.