Susu Ibu Hamil

Salam mommies. Nak tanya sy sekarang 16 weeks tapi takde consume apa2 susu ibu hamil. Baby ade effect tak?

5 Balas

Saya x minum susu ibu mengandung..tpi amalkn kurma pun dh ok, nak sedap letak la susu dutchlady tu pun ok 😊

Sy x minum susu pun sbb mmg jnis xminum + lactose intolerant.. ada masa je sy makan cereal dicampur susu..

Try consume pil kalsium sis. Kalau boleh minum susu, boleh minum fresh milk/UHT. ☺

Susu prlu untk bby dn ibu hamil. Nnti hormon kita tkdelaa prob sgt

Minum susu biasa pn ok. Susu bgs utk perkembangan tulang baby..