Susu untuk ibu hamil 16 weeks

Hi mommys, susu apa yg baik utk ibu hamil ye? Boleh recommend x? Sy dh 16 minggu

8 Balas

Saya beli annum materna tu tapi bila cakap dekat nurse, dia tak suggest sbb susu pregnant ni tinggi gula. Dia cerita waktu dia pregnant, dia gained 19kg. Dr pun terkejut & tanya makan apa. Dia cakap dia minum susu anmum tu. Minum susu kotak yg jual dekat tesco brand HL ke Dutch lady pun dah cukup sis. Saya dah stop anmum, now minum susu kotak tu je everyday

2y ago

betul. sy pon kena stop sbb nurse tak kasi 😆

Saya minum susu dutch lady je bila malas nak bancuh. Kadang2 makan pil calcium je. Kalau rajin saya bancuh susu brand Similac Mom. Sedap. Brand yang saya pernah try sebelum ni brand Nestle Mom tak sedap bagi tekak saya. Apapun kalau nak cari susu, tengok kandungan gula juga tau

sy dh try semua jnis susu ibu yg brand2 tuh tp semua xsedap 🤣🤣🤣 last2 sy cuba calla milk sedap dgn selera tekak

minum susu hi goat yang hijau tu , beli dekat kedai jamu , bagus untuk kulit baby , jangan risau xmahal pun susu tu

2y ago

sebelum pregnant memang minum hi goat ni,order smpai berpek pek sebab sedap! bila pregnant ntah tiba2 x bole nak telan dan tetiba jugak mana dtg ya rasa hanyir susu tu,haih!

saya minum HL low fat skrg..doktor pon minta truskn minum susu tu. so far ok..

salic goat... susu kambing organik

wildan okey😊

Anmum materna